Tips over de beste bedbodem

Koop jouw bedbodem in de regio

Er zijn verschillende bedbodems verkrijgbaar die allemaal hun unieke eigenschappen hebben. Wil jij weten welke bedbodem het beste bij jouw slaapgedrag past? Onze adviseurs weten veel over slapen en slaapsystemen. We informeren je graag en helpen je bij het maken van de juiste keuze in bedbodem.

De beste bedbodems

Als wij onze klanten vragen op welke bodem ze nu slapen, hebben sommigen geen idee. Weet jij het? Toch vormt de bedbodem het fundament van je slaapsysteem. Zonder goede vorming en ondersteuning vanuit de bedbodem kan je een verkeerde lighouding aannemen dat kan resulteren in lichamelijke klachten.

Wij hebben een grote collectie bedbodems. Onze adviseurs kunnen je precies vertellen welke bedbodem het best aansluit bij jouw voorkeuren en budget. We laten de mogelijkheden graag aan je zien.

Eigenschappen van boxsprings, lattenbodems, spiraalbodems en schotelbodems uitgelegd

Er zijn diverse soorten bedbodems. De lattenbodem en boxspring zijn de meest bekendste bedbodems. Ook de spiraal is een bekende bedbodem.

De bedbodems zijn in de loop der tijd flink verbeterd in kwaliteit maar ook in ligcomfort. De boxsprings en lattenbodems zijn niet meer te vergelijken met die van tientallen jaren geleden. Ook de spiraal heeft een enorme doorontwikkeling gemaakt, dit zijn niet meer de trampolines van toen, maar solide, goed ventilerende bodems.

Een bodem die minder bekend is, is de schotelbodem. Deze leg je in een ledikant of wordt vrijstaand geplaatst. De schotelbodem is meestal in verschillende comfortzones in te stellen.

Elk type bodem heeft specifieke eigenschappen. Onze adviseurs kunnen je daar alles over vertellen.

Tips voor het kiezen van de beste bedbodem

Alle bedbodems die wij verkopen, zijn geschikt voor intensief, dagelijks gebruik. Welke bedbodem het beste bij jou past, hangt af van een aantal factoren.

De meeste bedbodems kun je vrijstaand plaatsen op een potenset, of in een bedomranding of ledikant. Zo kun je je nieuwe bed geheel afstemmen op je eigen stijl.

En kijk je graag TV of lees je graag in bed? Dan is een verstelbare bedbodem een goede keuze. 

Ook de niet-verstelbare varianten zijn vaak uitgevoerd met comfortzones, waarmee je zelf de mate van ondersteuning kunt instellen. Maar ook je huidige matras speelt mee welke bedbodem het beste voor jou is.

Het is ook een optie om eerst op zoek te gaan naar een matras die aan jouw eisen voldoet en daarna een keuze te maken voor de bedbodem. We helpen je graag hierbij.

Krijg eerst goed advies over jouw slaapsysteem

Je hebt een aantal overwegingen voordat je de keuze voor jouw beste slaapsysteem kunt bepalen.

Welk matras past bij je voorkeuren en budget? En welke bodem hoort daarbij? Het is een beslissing voor de lange termijn, want een bedbodem gaat minstens 20 jaar mee.

En we hebben het over je nachtrust en de plek waar het lichaam herstelt van de dag. Dus dat moet goed zijn. Onze adviseurs weten alles op het gebied van slapen en kunnen aan de hand van vragen jou goed adviseren bij welk slaapsysteem je lekker slaapt en goed uitgerust wakker wordt.

Wil je meer weten over bedbodems en ons assortiment? Kom dan eens bij ons langs.

Inspiratie nodig?