Tips voor het beste hoofdkussen

Koop een heerlijk hoofdkussen

Een hoofdkussen is erg persoonlijk, omdat dit afhangt van de manier van slapen. Ben je bijvoorbeeld een rug- of buikslaper? Dit bepaalt namelijk de dikte van het hoofdkussen. De verschillende kussens  geven ook op verschillende manieren ondersteuning. Kom voor advies op het gebied van hoofdkunnens eens bij ons langs.

Hoe belangrijk is een hoofdkussen voor een goede nachtrust?

Een goede nachtrust vraagt om een goed slaapsysteem. Dat betekent dat de matras en de bedbodem op je slaapgedrag en lichaam zijn afgestemd.

Maar ook het hoofdkussen is cruciaal! Als het hoofdkussen op de perfecte manier ondersteunt, wordt jouw wervelkolom niet onnodig belast en dat betekent dat je ’s ochtends uitgeslapen en ontspannen wakker wordt.

Het is ook van belang om te weten welk matras je hebt, om zo te bepalen welk hoofdkussen het beste bij je past. Is dit een zacht matras waarin je dieper ligt, dan houden we hiermee rekening bij het bepalen van de juiste hoogte van je nieuwe hoofdkussen.

Wij hebben heel veel verschillende hoofdkussens, zodat er altijd een kussen is dat goed bij jou past. Kom gerust eens langs in onze showroom om ze uit te proberen.

Rugslaper of buikslaper? Stem je hoofdkussen goed af

Het merendeel van de mensen hebben een voorkeurshouding tijdens het slapen. De een ligt graag op de zij, terwijl een ander liever op de rugt ligt. Op welke manier lig jij het liefste te slapen?

Als we het hebben over kussens is het de eerste vraag die we stellen. Want de meest favoriete slaaphouding bepaalt welk soort kussen je nodig heeft.

Het meest belangrijke is namelijk dat je wervelkolom in een rechte lijn ligt als je slaapt. Dat betekent voor buik- en zijslapers een wat steviger en hoger kussen dan voor de mensen die bij voorkeur op hun rug liggen.

Onze adviseurs vertellen je graag wat meer over hoofdkussens.

Wanneer is het tijd voor een nieuw kussen?

De voornaamste tip die we je kunnen geven bij het kopen van een hoofdkussen, is er niet te lang mee wachten. Ieder kussen verliest na enige jaren de veerkracht door gebruik en vochtopname, maar mensen vinden het moeilijk afstand te doen van hun kussen en blijven er vaak te lang op slapen.

Verder is het belangrijk om de juiste vulling te kiezen. Er zijn kussens in diverse diktes met een synthetische vulling, maar ook met veren, latex, traagschuim en dons. Daarnaast zijn er kussens die deze verschillende materialen combineren in een hoofdkussen.

Naast de vulling van het kussen is er ook een enorme diversiteit in vormen en afmetingen.

Wat voor jou het beste is, ligt aan je slaapgedrag en eigen voorkeur. Wij komen graag in gesprek met jou om uit te vinden welk kussen het beste bij jou past.

De beste kussens

Pas als je ’s ochtends wakker bent geworden op een nieuw kussen, merk je echt het verschil. Een nieuw, goed kussen slaapt zoveel fijner en ligt zoveel lekkerder.

Wij hebben verschillende kussens van allerlei formaten en materialen en jij kunt ze allemaal proberen. Dat is belangrijk, want je zult tenslotte zelf de keuze moeten maken. Wel kunnen onze adviseurs je helpen om er achter te komen wat voor jou het fijnste en beste kussen is.

Wil je meer informatie over ons ruime assortiment kussens, loop gerust eens bij ons binnen.

Inspiratie nodig?