Kleed je interieur aan met behang!

Behang kopen in de regio

Welk behang kies jij voor je slaapkamer, hal, woonkamer of kinderkamer? We hebben diverse soorten behang, maar ook vele dessins en kleuren. Met een trendy behang kun je een statement maken in je woning. Vakmanschap, advies en service vind je bij ons. We meten je behang netjes voor je in. Bezoek eens onze showroom en ontdek alle mogelijkheden.

Mooi behang

Op zoek naar een nieuw behang voor de slaapkamer, woonkamer, kinderkamer of hal?

Wij hebben een ruime collectie behang van verschillende topmerken. Van trendy tot romantisch, van modern tot klassiek.

Bij jouw woonsmaak is er altijd wel een behang te vinden. Kom gerust eens langs in onze showroom om advies in te winnen of de stalen te bekijken. We helpen u graag. 

De voordelen van de verschillende soorten behang op een rij

Er zijn diverse soorten behang te verkrijgen.

Belangrijk om te weten: met vliesbehang en Smartpaper behang smeer je de lijm op de muur en met papierbehang lijm je de behangstroken in met lijm. Voor de onervaren behanger is vliesbehang een geschikte optie.

Vliesbehang heeft bovendien als voordeel dat het niet krimpt of uitzet als het nat wordt.

Glasvezelbehang (verzamelnaam voor glasvies, renovlies en glasweefsel) is net als vliesbehang makkelijk te verwerken en te verkrijgen in verschillende structuren. Het camoufleert kleine en grote oneffenheden, is overschilderbaar en vochtbestendig.

Vinylbehang is een behangsoort waarvan de toplaag bestaat uit vinyl. Het is beter schoon te maken dan papierbehang en ook sterker. In onze winkel vertellen wij graag meer over de verschillen.

Kun je behang verven?

Ben je uitgekeken op je bestaande behang of is er per ongeluk een kop koffie overheen gegaan?

Behang kun je in enkele gevallen verven. Maar let op: niet elk behang kun je zomaar verven. Advies is daarom om altijd eerst een klein stukje uit te testen. Glasvezelbehang is wel overschilderbaar.

Heb je meer advies nodig? Kom gerust eens bij ons langs in! 

Tips voor verwijderen van je behang van de muur.

Wil je een nieuw behang op de muur? Voor een fraai eindresultaat is het van enorm belang om eerst het oude behang te verwijderen.

Stap 1: Haal eerst de afdekplaatjes van alle stopcontacten van de muur.

Stap 2: Vervolgens pak je gewoon een emmer lauwwarm water en een doek of je kunt aan de slag met een stoomapparaat. Achtergebleven stukjes kunt je het meest makkelijk verwijderen met een afsteekmes en natte spons.

Stap 3: Behang tip: werk altijd van boven naar beneden.

Stap 4: Heb je Smartpaper behang op de wand? Op de goede wijze verlijmd is Smartpaper behang droog en eenvoudig met de hand los te trekken van de muur. De ondergrond blijft onbeschadig en droog, zodat snel, gemakkelijk en schoon een nieuw behang kan worden aangebracht.

Lookbook

Inspiratie nodig?

Neem een kijkje in ons lookbook